ősz

ősz

2011. február 26., szombat

Kávé teával


A Frei kávézóban kóstoltuk először az Earl Grey teával ízesített kávét, azóta otthon is kipróbáltuk és megszerettük. Aki szívesen kísérletezik új ízekkel az bátran kipróbálhatja!


 Etióp YRGACHEFFE kávét vettünk hozzá a kávézóban, egyáltalán nem volt drága ahhoz képest, hogy milyen finom a belőle készült kávé. Azt is ott olvastuk, hogy más ízeket kapunk, ha nem főzzük a kávét, hanem forróvízzel leöntjük és állni hagyjuk pár percig. Ilyen jénaiból készült edényt akár az IKEA-ban vagy a kávézóban is lehet kapni.


 Az edénybe már a kávéval együtt szórunk kevés teafüvet, így együtt oldódnak ki a finom aromák. Érdemes igazi nádcukorral ízesíteni!


 "Mintha gyémánt lenne, annyira különleges és értékes - ezt mondják Etiópia legendás kávéjáról, a Yrgachefferől. Nekik ez olyan, mint nekünk, magyaroknak Tokaj! Ezt a kávét a Yrga Chefe régió egyik legkvalitásosabb ültetvényéről hozzuk Magyarországra, miután kézzel - még Etiópiában - többször is átválogatták." - lehet olvasni a kávé dobozán.

Mi dobozos, szálas Twinings Earl Grey  teát használunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése