ősz

ősz

2011. szeptember 27., kedd

Zöldbab saláta


Még  friss zöldbabból lehet készíteni ezt a finom salátát, akár húsokhoz köretként, de magában is finom.

Hozzávalók: párolt zöldbab jól lecsöpögtetve
                   2-3 főtt tojás apró kockákra vágva
                   fél alma apróra vágva
                   egy marék snidling összevágva
                   kb 7 dkg reszelt sajt
                   esetleg fél paprika összevágva vagy 
                   kevés párolt brokkoli

Öntetként majonéz és tejföl jól kikeverve kevés sóval, borssal valamint 1 teáskanál mustár vagy citromlé.

2 megjegyzés:

  1. Hű, de fini lehet! Sosem próbáltam még így ki a zöldbabot!Épp itt az ideje! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Ma is csináltam és nagyon finom lett. Érdemes hagyományos zsenge sárgahüvelyű babból készíteni!

    VálaszTörlés