ősz

ősz

2011. augusztus 31., szerda

Mogyorós szilvás lepény


Van egy egyszerű muffin alapreceptem, amit könnyű variálni az éppen aktuális gyümölcsöt felhasználva. Ilyen ez a kicsit őszies alapanyagokból álló szilvás süti. Az egyszerűség kedvéért sokszor nem muffin formában sütöm, hanem tepsiben lepénynek.

Hozzávalók:  18 dkg sima liszt, 12 dkg darált török mogyoró 
(az arány változhat, a lényeg, hogy  30 dkg legyen   összesen), 1 csomag sütőpor

2 tojás, 12 dkg cukor (nádcukor és fehér cukor fele-fele arányban), 0,8 dl olaj, 3 dl kefír vagy joghurt

apróra vágott szilva fahéjjal és barna nádcukorral összekeverve.

A szilárd és a folyékony alkotókat először külön összekeverjük majd a kettőt egybeforgatjuk. A végén adjuk hozzá a szilvát és egyenletesen beleforgatjuk. 

Sütés 180 fokon kb fél óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése