Van egy egyszerű muffin alapreceptem, amit könnyű variálni az éppen aktuális gyümölcsöt felhasználva. Ilyen ez a kicsit őszies alapanyagokból álló szilvás süti. Az egyszerűség kedvéért sokszor nem muffin formában sütöm, hanem tepsiben lepénynek.
Hozzávalók: 18 dkg sima liszt, 12 dkg darált török mogyoró
(az arány változhat, a lényeg, hogy 30 dkg legyen összesen), 1 csomag sütőpor
2 tojás, 12 dkg cukor (nádcukor és fehér cukor fele-fele arányban), 0,8 dl olaj, 3 dl kefír vagy joghurt
apróra vágott szilva fahéjjal és barna nádcukorral összekeverve.
A szilárd és a folyékony alkotókat először külön összekeverjük majd a kettőt egybeforgatjuk. A végén adjuk hozzá a szilvát és egyenletesen beleforgatjuk.
Sütés 180 fokon kb fél óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése