ősz

ősz

2011. június 11., szombat

Kedvenc szelet

Kipróbált, hagyományos receptek


Ez a recept Mátészalkáról származik. Kicsit munkás, de mutatós és nagyon finom!

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 12 dkg zsír (ez fontos!), 10 dkg porcukor, 1 tojás, annyi tejföl, hogy könnyen nyújtható legyen.  Fakanállal összeállítjuk a tésztát, majd kézzel kigyúrjuk. Három részre osztjuk és lisztezett tepsi hátulján egymás után kisütjük a lapokat.

Krém: 20 dkg Rama margarint 15-20 dkg porcukorral habosra keverünk. 3,5 dl tejet 2 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel és 1 tojással krémmé főzünk. A krémet állandó keverés mellett kihűtjük és hozzáadjuk a margarinkrémet, összekeverjük. A krémet elfelezzük. Egyik feléhez 2 evőkanál kakaót, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 evőkanál rumot keverünk. A másik feléhez pedig 2 evőkanál baracklekvárt.

Ezután összeállítjuk a sütit: az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, erre jön egy tésztalap, majd a lekváros krém és végül a 3. tésztalap. A tetejére csokimáz kerül és meg lehet szórni kókuszreszelékkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése