ősz

ősz

2012. január 11., szerda

Hólabda


Meglehetősen munkaigényes, de nagyon finom és mutatós sütemény. 
Anyu minden karácsonykor elkészíti.

A tészta egy kakaós piskóta, melynek hozzávalói a következők:
6 tojássárgája, 6 evőkanál langyos víz, 20 dkg cukor habosra keverve, 2 evőkanál kakaó, 25 dkg rétesliszt és 2 csomag sütőpor, a végén a 6 tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan összekeverjük a fentiekkel.

Kisütjük, majd óvatosan kettévágjuk egy cérna segítségével. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kerek formákat szaggatunk a tésztából.

A krém hozzávalói:

1 dl tejet, 2 dl tejfölt 3 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. Ezután simára keverünk 15 dkg Rama margarint vagy vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 evőkanál rummal és a kihűlt krémhez keverjük.

A krémmel két-két tészta korongot összeragasztunk, majd az oldalukat is megkenjük ezzel a fehér krémmel.
Ezután kókuszreszelékbe hempergetjük az oldalukat, a tetejükre pedig csokimáz kerül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése