ősz

ősz

2012. október 7., vasárnap

Gyorsan finomat - Morzsás linzer szilvával

Szeretjük az édességet, különösen ami otthon készül. Általában kevés időm marad főzőcskézni (és nem is annyira szeretek), ezért tetszett meg ez a recept, amit a kolléganőmtől kaptam. Persze átalakult készítés közben, de ez gyakran megesik velem!


A tészta villámgyors: 7 dl finomliszt (kb 42 dkg), 1 dl cukor (10 dkg), 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, fél csomag sütőpor, 20 dkg vaj (következőleg lehet, hogy margarinnal készítem, mert kicsit sok így a vaj íz, de ez ízlés kérdése).
A hozzávalókat egy nagy tálban összemorzsoljuk és kicsit több mint felét egy tepsibe szórjuk (sütőpapírral kibélelt), erre jön a töltelék majd a maradék morzsa. Nincs tészta nyújtás, hűtőben pihentetés!!

A töltelék bármi lehet (túrós, almás stb), én most kb 60 dkg szilvából készítettem, melyet apróra vágtam és összekevertem kevés fahéjjal, 10 dkg cukorral és kb 1,5 - 2 dl házi birsalma lekvárral. Ez utóbbi nagyon finom együtt a szilvával!

Sütés: előmelegített sütőben, nagy lángon, kb 220 fokon 25-30 percig.

Langyosan igazán finom, a vanília mártás nagyon illik hozzá! Dr Oetkeres 3 perces hidegen felverhető gyors öntet készült hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése