Kipróbált, hagyományos receptek
Anyu húsvétra mindig ezt a süteményt is megsüti, e mellé persze még kell egy sósat is készíteni!
Eléggé munkás, mert először kell két barna lapot, majd egy sárga piskóta tésztát sütni és ezeket főtt krémmel összeragasztani, a tetejére pedig csokimázat tenni.
Hozzávalók:
2 barna laphoz : 25 dkg sima liszt, 6 dkg zsír, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag szalalkáli kevés tejben feloldva, 2 evőkanál kakaó, pici só.
Összeállítjuk a tésztát, ketté vesszük, két lapot nyújtunk belőlük és a tepsi hátoldalán egymás után kisütjük őket.
sárga piskóta tészta: 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje habbá verve, 5 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál citromlé, 5 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj, pici só.
Az összetevőkből hagyományos piskóta tésztát sütünk.
Krém: 20 dkg Rama margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral.
3 dl tejet és 3 evőkanál réteslisztet krémmé főzünk, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinos krémhez és hozzáadunk 2 evőkanál rumot.
A sütemény összeállítása: alulra kerül egy barna lap, ezt megkenjük baracklekvárral, erre jön a főtt krém fele, majd a sárga piskóta lap. Ezt is megkenjük baracklekvárral, majd a főtt krém másik felét rákenjük, erre pedig a második barna lap jön. A tetejére csokimáz kerül.
nagyon finom
VálaszTörlésENNEK A SÜTINEK A NEVE HORIZONT SZELET,DE VAN MÁS NEVE IS.DE AZ IGAZ HOGY NAGYON FINOM.
VálaszTörlésAz anyósommal mi is nagyon sok ünnepre megsütöttük ezt az ő szerinte VENDÉGVÁRÓ süteményt nagyon finom ennek már 50 éve, jó hogy itt látom így most újra elkészítem majd a családomnak.
VálaszTörlésEn is vendegvaronak ismerem de a fott kremhez grizet hasznalok
TörlésMost találtam rá erre a finomnak tünő sütire, rövidesen elfogom késziteni.
VálaszTörlésNagyon örűlök,hogy rátaláltam erre a receptre. Évek óta keresem. Köszönöm szépen.
VálaszTörlésHa segítene valaki, hogy mekkora tepsi kell ehhez a sütihez, megköszönném!
VálaszTörlésHa segítene valaki, hogy mekkora tepsi kell ehhez a sütihez, megköszönném!
VálaszTörlésNagyon örülök ennek a kitünő receptnek. KÖSZÖNÖM
VálaszTörlésDrága Anyu gyakran sütötte, nálunk is vendégvárónak hívják, de mi Györkiné félének mondjuk, mert a rég múltban Györki Pistáné hozta a falujából. Látszik milyen régi recept, még akkor nem volt pudingpor, gondolom ezért csinálták liszttel. Köszi, hogy feltettétek, ma visszagondoltam a régiekre.
VálaszTörlésIlona szelet néven ismerem. Az egyik munkatársam hozott be a munkahelyünkre belőle, csak arra emlékszem, hogy nem győztem enni, annyira finom volt.
VálaszTörlésA tepsi méret miért nincs meg adva
VálaszTörlés36x24 cm.a tepsi mérete, amiben sütöm. A barna lapokhoz:4 0 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2db tojás 2 evőkanál kakaópor, 2 dkg szalagáré kell. A szalagárét 6 evőkanál tejben oldjuk fel. Krém:4dl tej, 5 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 2o dkg cukor, 1 csomag vanília, 1 dl rum. (50 éve).
VálaszTörlésNagyon finom let kösz a receptet!
TörlésNálunk Skót lepény a neve, és a család minden tagja nagyon szereti.
VálaszTörlésNálunk Csehszlovák torta volt a neve. De így már nem hívhatják....
TörlésOlyan mint a vendégváro szelet csak annyi a különbség hogy abba nem kell lekvár és a tetejére citromos cukormáz kell
VálaszTörlésIlonaszelet és Horizont nevén ismerem. Én is grizes krémmel szoktam készíteni.
VálaszTörlésÁlunk ez a süti SZÁZPENGŐS nevet kapott.
VálaszTörlésNagymamám sütötte, Ő Budapesti krémesnek hívta. Annyi a különbség, hogy egy lap van főzött krémmel ragasztva, a másik lapot durvára vágott dióval lekvárral ragasztotta össze... Most karácsonyra sütöttem meg és nagy sikere volt. De többet nem sütöm...
VálaszTörlés