ősz

ősz

2011. május 17., kedd

Diós mágnás pite




Ez egy igazán kiadós sütemény, amelyet akár nyáron nagy melegben  is lehet készíteni.
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 15 dkg Rama margarin, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, pici só.

Töltelék: 20 dkg porcukor, 20 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 4 tojás felvert habja.

Elkészítése: Először fakanállal kikeverjük a vajat, porcukrot és tojást, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, amit két részre osztunk. Kinyújtjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a tölteléket, végül ráfektetjük a másik tészta lapot. Ezt villával kicsit megszurkáljuk. Sütés 200 fokon kb fél óra.

2 megjegyzés:

  1. Én ezt nagyon szeretem... de kár, hogy nem lehet kivenni a monitorból 1 szeletet. Ha jól emlékszem nagymamám rácsokat tett a tetejére :)

    VálaszTörlés
  2. Nem véletlenül emlékszel rá, ugyanis az eredeti receptben így szerepel, csak anyu az egyszerűség kedvéért süti így. Rácsokkal sokkal mutatósabb!

    VálaszTörlés