ősz

ősz

2010. december 5., vasárnap

Hogyan ünnepeljünk?

A tél az őt megelőző 3évszak közös nevezője. A befelé fordulás, a feltöltődés, a családi és baráti kapcsolatok ápolása, az ünnepre készülődés és a tervezés ideje.
Az emberi kapcsolatok legmagasabb szintje a családi ünneplés.
Lelki vitaminforrások: a közösségi kapcsolatok, a közös tevékenység és az ünnepek.
Rengeteg mindenre lenne idő a munkán kívül, hiszen emberek heteket töltenek a képernyő előtt... Sétára például. Vagy, hogy együtt készítsünk valamit a gyerekekkel. Semmiségekről beszélgessünk, mint az angolok az időjárásról. (Pistyur Imre)

Legyen karácsonyi ünneplésünk minél betlehemibb, vagyis minél egyszerűbb, eszköztelenebb. Ott lesz igazán méltó a karácsonyi ünneplés, ahol nem az ajándékozásé a fő szerep. Maga Jézus a legnagyobb ajándék. Hiszen a Megváltó azért jött, hogy az Atya szeretetéről tanítson és tegyen tanúságot. Ezt a titkot kell nekünk is átelmélkednünk a Lélekre figyelve, s az ebből fakadó békét, örömet kell megosztanunk egymással. Ehhez külső eszközök, tárgyi dolgok keveset adhatnak hozzá.... Az ember egyik pillanatról a másikra újjászülethet, átalakulhat. Egyetlen feltétele van: tudatosan keresse az Istennel való kapcsolatot. Ha üressége így, ünnep idején fájdalmasabban érinti, mint máskor, merjen odatérdelni a betlehemi jászol elé, merjen elmenni az éjféli szentmisére, átadni magát a hívők örömének. Legyen bátorsága imádkozni, amit elmulasztott hónapokon, éveken keresztül. (Veres András)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése