ősz

ősz

2011. május 8., vasárnap

Diós kosár


Kipróbált, hagyományos receptek

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 2 csomag sütőpor, pici só.

Töltelék: 3 tojásfehérje habbá verve, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, negyed citrom leve.

Elkészítése: Fakanállal kikeverjük a linzer tészta hozzávalóit, a lisztet utoljára adjuk hozzá.  Ha kész, kinyújtjuk a tésztát és nagy pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle, amiket fém kosárkákba helyezünk, majd mindegyikbe teszünk a töltelékből.

3 megjegyzés:

  1. Ez a süti nagyon finom lehet, s nem is bonyolult elkészíteni. Köszönöm, hogy megosztottad, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Biztos finom íze van, elmentettem magamnak a receptet!

    Más: Ígértem Neked fényképeket a Hanság élővilágáról. Elég sokat sikerült összegyűjtenem a kirándulásokról a gyerekekkel és van koztűk tavaszi kerékpártúrákról is Pl: Tavaszi héricstúra stb. Milyen módon tudom eljuttatni Hozzád?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!Igazából anyu receptje és ő is süti, így szeretném megőrizni őket!
    Kicsit sokára reagálok, majd remélem lehet látni az oldalamon, hogy miért!
    Nagyon szívesen nézném a fotókat, hirtelen nem is tudom hogyan lenne ez egyszerű.. esetleg feltenni a picasa weboldalra és annak elküldenéd a címét, de a saját blogodra is tehetnél fel belőle akár... Ezen a téren nem vagyok túl jártas... ha van ötleted ezzel kapcsolatban, szívesen veszem!

    VálaszTörlés