ősz

ősz

2011. február 14., hétfő

Habos linzer

 Kipróbált, hagyományos receptek

Ez egy hagyományos, könnyű tésztájú linzer, tetszés szerint lehet tölteni túróval, almával vagy akár mindkettővel fele-fele arányban.

 Habos linzer



Hozzávalók: 20 dkg Rama margarin, 3 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 1 pohár (2 dl) tejföl), kb 50 dkg sima liszt, só, 2 csomag sütőpor

Elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgákat, vaníliás cukrot, pici sót és végül a sütőporral elkevert lisztet. Ez utóbbiból annyit, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük ,erre jön  a töltelék, majd a másik lap. Sütés kb 25 perc 180 fokon.

Túrós töltelék hozzávalói:(egy teljes tésztához) 1 kg túró, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara, 5 dkg margarin, reszelt citromhéj és mazsola ízlés szerint. A töltelék alá a tésztára zsemlemorzsát kell szórni, hogy ne áztassa el a tésztát.

Amikor kisült a tészta, kiborítjuk a tepsiből és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, akkor kell a habot rátenni.
A hab hozzávalói: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
A hab elkészítése: gőz fölött készül, nagyon fontos, hogy amikor feltesszük a vizet melegedni, rögtön tegyük rá az edényre fém tálban a hab hozzávalóit is, hogy fokozatosan melegedjen fel, és közben folyamatosan verjük habverővel. Amikor már nem cseppen le, rákenjük  a tésztára.
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése