ősz

ősz

2011. március 11., péntek

Március 15-i előzetes

Program ajánló a Kecskemét-Hetényegyházán található Nyíri erdőbe! 


A Kecskeméthez közeli Hetényegyházán található a Kefag Zrt. 1200 ha-s erdészete. Mogyorós-tölgyes gyűjteménye különösen február - márciusban nagyon szép.

Ezenkívül található itt:

1848-s emlékmúzeum
Aradi vértanúk emlékműve
Szent Hubertus kápolna
1848m hosszú tanösvény
matuzsálem korú (180-200 éves) kocsányos tölgy
játszótér
Vackor-ház erdei iskola.

Szabadon látogatható március 15. és október 6 között hétfő és kedd kivételével 9-fél 6-ig.



Minden évben a március 15-i ünnepséggel nyit az erdészet, idén is meghirdették az ünnepséget, a program itt megtekinthető.


Nagyon szép környezetben látványos, korabeli csatajelenetekkel és színvonalas műsorral emlékeznek.  Idén kedden délután 2 órakor kezdődik az ünnepség. Érdemes időben elindulni, mert a kijutás kicsit hosszadalmas: Hetényegyháza végén jobbra kell fordulni és onnan földúton több kilométer az út. Mivel sokan kijönnek ilyenkor, az erdészet bejárata előtt több száz méterre jobbra alakítanak ki parkolókat, itt néha nagy a zsúfoltság.


2 megjegyzés:

  1. De jó kis program lehet, eszembe jutott, hogy a csoportbeli gyermekeim és az unokáim is mennyit tanulhatnának belőle.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk az ovisok szoktak ide kirándulni, szép 48-as relikviák vannak. Ezenkívül az erdei iskolába is lehet jönni csoportoknak, osztályoknak messzebbről is. Szokás manapság hogy 1 hétre erdei iskolába viszik az osztályokat, ez pl szép modern környezetet biztosító hely kellemes alföldi környezetben.

    VálaszTörlés