ősz

ősz

2011. március 12., szombat

Szilveszteri sütemény

Linzer karikának is hívják ezt a sütit. Ennek az a titka, hogy zsírral készül. Ki lehet próbálni vajjal vagy margarinnal is, de többek szerint akkor nem lesz olyan omlós.

Szilveszteri sütemény


Hozzávalók: fél kg sima liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 csomag vaníliás cukor, pici só.

Elkészítés: Először a zsírt, porcukrot és tojásokat habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Ha túl kemény lenne a tészta tejjel vagy tejföllel lágyíthatjuk. A jól kidolgozott tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Kisütjük, majd lekvárral összeragasztunk két-két kört.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése