ősz

ősz

2011. április 3., vasárnap

Zserbó

Ahány ház, annyi zserbó recept! Anyué ilyen: érdekessége, hogy élesztő és szódabikarbóna is van benne.


Hozzávalók: 50 dkg sima liszt, 25 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 teáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl (hogy könnyen nyújtható tészta legyen), pici só, kevés tejben megfuttatott 5 dkg élesztő.

Töltelék: 25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése: A  hozzávalók közül először a tojássárgáját, margarint, porcukrot fakanállal kikeverjük, majd a többi hozzávalóval kézzel összegyúrjuk és 3 cipóba osztjuk.
Kinyújtunk egy lapot, beletesszük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, és a töltelék felével megszórjuk. Rátesszük a 2. kinyújtott lapot, ezt is megkenjük lekvárral és a töltelék másik felét rászórjuk. Erre jön a 3. kinyújtott lap. Ezt megszúrkáljuk egy villával és így tesszük be a sütőbe. 180 fokon sütjük.

Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése