ősz

ősz

2011. február 28., hétfő

Orosz krémes

Ez egy elegáns, szalalkálival készülő négylapos sütemény. Érdemes 1-2 nappal korábban elkészíteni, hogy megpuhuljon és könnyen szeletelhető legyen a vendégfogadásra.

Orosz krémes

Hozzávalók: 7 dkg zsír, 7 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag Dr Oetker szalalkáli (15 gr), 40 dkg sima liszt és kb 1-1,5 dl tej

Elkészítése: A szalalkálit kb fél dl tejben feloldjuk. A zsírt és a porcukrot fakanállal habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tejből annyit kell használni, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ezután 4 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk.  Sütőtepsi hátulját belisztezzük és ezen sütjük ki egymás után a lapokat.  Sütés 180 fokon kb 10-15 perc egy lap.

Töltelék: 3 dl tejet és 2 evőkanál réteslisztet sűrűre felfőzünk. 20 dkg margarint 7 dkg porcukorral habosra keverünk és ha kihűlt a főtt krém, hozzákeverjük. Végül valamilyen zöld színű aromát adunk hozzá: pl őszibarack vagy mandula. A krémet 3 részre osztjuk és megkenjük vele a lapokat. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése