ősz

ősz

2011. február 21., hétfő

Diós-mákos tekercs

Ez egy hibrid változata a bejglinek, mivel élesztő és sütőpor is kell hozzá.

 Diós-mákos tekercs



Hozzávalók: 60 dkg sima liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 18 dkg Rama margarin, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 pohár 20%-s tejföl (2*2 dl), pici só, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum

A hozzávalókból tésztát gyúrunk,  majd 3 cipóban meleg helyen kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, diós és/vagy mákos töltelékkel töltjük, feltekerjük, a tetejét tojássárgájával megkenjük. Sütés előtt még a tepsiben kb 1 órát pihentetjük. 3 tekercs lesz belőle, ami belefér 1 gáztepsibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése