ősz

ősz

2011. január 31., hétfő

Borzas túrós

 Kipróbált, hagyományos receptek

Ez a recept azért jó, mert nem kell tésztát nyújtani, de mégis van tölteléke, mint egy "komoly" süteménynek!

Borzas túrós


Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 1 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 csomag Rama margarin (25 dkg), 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaó

Töltelék hozzávalói: fél kg túró, 3 tojássárgája, reszelt citromhéj, 25 dkg cukor, 3 evőkanál búzadara, mazsola, 4 tojás felvert habja

A tészta hozzávalóit összekeverjük, mivel nincs sok folyékony alkotórész  ezért inkább morzsalékos állagú lesz. Próbáljuk kézzel összegyúrni és felét nagyobb lyukú reszelőn lereszelni egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd erre jön a túrós töltelék és végül  a tészta másik felét  is ráreszeljük, próbáljuk egyenletesen szétoszlatni a morzsákat. Sütés kb 180 fokon 30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése